DESIGNS

Previous
Next

BARN HIDEAWAY

An unused barn second floor was converted to a one-bedroom home for newlyweds. Costs were kept low by utilizing existing dormers for light and storage. Because space was so limited, no cubby-hole or under-eave space was left unused! Added cupolas and the white-washing of the existing structural truss roof system lightened the entire space.  

Previous
Next

BUNGALOW UPDATE

A victim of a long ago fire (formerly a two story structure) and multiple remodels, this house in a neighborhood of Craftsman Bungalows and Victorian homes, was remodeled to provide a visible entry and comfortable porch that allows easy interaction with sidewalk passersby. Interior work added a fireplace and Craftsman details along with enlarged dining area. A trellised deck at the rear and a new side entry were also part of the project.

BEFORE

AFTER

Previous
Next

CRAFTSMAN DETAIL

A major remodel (re-build actually) incorporating 2 existing wood burning fireplaces, cellar, and swimming pool, the project met specific requirements providing spaces scaled to Owners’ needs. Craftsman-Lodge styling was designed to tie in with large scale spaces and existing structures on the property.

 

Previous
Next

DRY CREEK KITCHEN

A Kitchen renovation in a passive solar home, built in the 1970s, incorporated all new cabinets, appliances, lighting and surfaces, designed to transform a small, dysfunctional kitchen into a space that works efficiently. A cantilevered bay window opens up the prep area to breathtaking views.


BEFORE


AFTER


BEFORE


AFTER

 

Previous
Next

ORIGAMI

A unique floor plan that unfolds like an Origami paper sculpture, this home was updated and converted from passive solar home to a comfortable, energy efficient structure. Alterations included incorporating the non-functioning central solarium into the kitchen/dining area and the addition of a stairwell to replace the “ship’s ladder” access to the Master Bedroom Suite on the lower level.

Hall Light Fixture
Reflecting the
Spirit and Shape
of the House

BEFORE

Low Hanging Loft at Upper Left
to Be Removed as Well as Cabinets

AFTER

Soaring Space and
Tall Windows

KITCHEN BEFORE

Dark Old and Cluttered
 

KITCHEN AFTER

New Contemporary Light
 

KITCHEN AFTER

With Loft Removed at Level
of Door Header at Right

BEFORE

Central Atrium with
Loft to be Removed

AFTER

Dining Area Located at Site of
Former Atrium and Loft

BEFORE

Looking Toward "Prow"
Conversation Pit

AFTER

Conversation Pit Updated,
Walls Resurfaced and Lightened

The New Stairwell
and Beyond!

Assymetrical Cabinet Doors at
Seating Area Conceal Sound Equipment

Previous
Next

TAHOE WEEKENDER

Virtually unchanged since the 1970s, this project combined much needed deferred maintenance with updating and enlarging. Nearly 1000 sq ft of floor space was added, including a completely new and enlarged Kitchen and Gathering Room, enlarged Master Bedroom, and refurbished bathrooms. A new Front Porch, and new entertainment deck were part of the exterior renovations.


BEFORE


AFTER


BEFORE


AFTER





Previous
Next

WESTSIDE TRANSFORMATION

A major renovation and large addition to an existing farmhouse retained the original cellar and core structure. Fitting in with the style of nearby homes, Italianate Victorian was the inspiration for the exterior. The interior incorporates soaring spaces and vast views with a curving grand staircase and “Juliet” balcony.

BEFORE

AFTER